SPIT/ Campanie de verificare a persoanelor juridice din Mamaia și Sat Vacanță

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 22 Iunie 2012 237
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța demarează începând cu luna iulie, o amplă campanie de verificare pe teren a modului în care persoanele juridice din Mamaia și Sat Vacanță respectă reglementările legale cu privire la declararea taxei privind creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și a taxei pentru irigații spații verzi.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, toți contribuabilii persoane juridice și persoane fizice autorizate care își au sediul, respectiv puncte de lucru în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță datorează taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice. Sunt exceptați de la plata taxei contribuabilii ce au în administrare complexe hoteliere, aceștia datorând taxa numai pentru suprafețele destinate activităților de alimentație publică și spațiilor comerciale. De asemenea, taxa nu se încasează pentru amplasamentele de pe plajă, indiferent de activitățile ce se desfășoară pe plajă. Taxa se achită integral până la data de 01.07.2012.
Totodată contribuabilii care dețin în proprietate sau folosință spații de cazare în stațiunea Mamaia datorează taxa pentru irigații spații verzi. În cazul în care spațiile de cazare sunt administrate de către o altă persoană decât proprietarul (în baza unui contract de închiriere, leasing, asociere în participațiune, locație de gestiune etc.) obligația declarării și a plății taxei incumbă celui ce administrează în mod concret facilitatea de cazare. Cuantumul taxei este de 31 lei/loc de cazare/an. Depunerea declarației și achitarea taxei pentru deținătorii de spații de cazare se va face până la data de 15/07/2012. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei