Spitalul Judeţean Constanţa, sufocat de pacienţi. Peste 500 pacienţi pe zi, în Urgenţă

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 26 Iunie 2024 549
Peste 2.100 de pacienţi s-au prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, numai în minivacanţa de Rusalii, (1.399 adulţi şi 723 copii), cu toţii beneficiind de asistenţă medicală. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, întreg personalul UPU SMURD şi SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod, chiar dacă numărul de prezentări în Unitatea de Primiri a Urgenţelor a depăşit 530 persoane în 24 de ore.
Pe baza Protocolului de triaj, ei au fost clasificați după cum urmează: cod roșu (resuscitare) - pacienţi care necesită intervenție imediată. În această categorie au fost înregistrate 42 de persoane. Pe codul galben (nivel critic) au intrat 161 pacienţi, aceştia necesitând evaluare și tratament rapid. Pe codul verde (urgent) au fost înregistrați 1.811 pacienți, din totalul de 2.122, pe codul albastru (non-urgent), 47 de pacienți, iar pe codul alb, 61 de pacienți.
În urma consulturilor de specialitate, din totalul de 2.122 pacienţi înregistraţi în UPU, 351 au necesitat internare. Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi, dintre secţiile unde au fost efectuate cele mai multe internări menţionăm: Cardiologia, Neurologia, Gastroenterologia, Pediatria, Obstetrică-Ginecologie. „Având în vedere că cererea pentru serviciile medicale este în continuă creștere, conducerea SCJU Constanța ia măsuri constante pentru a gestiona eficient resursele umane și financiare şi pentru a asigura, astfel, prestarea actului medical la standard cât mai înalte”, a precizat aceasta.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei