Start la vaccinare, pentru copiii din grupa de vârstă 12-14 ani. Ce ţară a luat această decizie

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 16 Martie 2022 242
India a început azi administrarea de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 12-14 ani în condiţiile redeschiderii şcolilor publice şi private, relatează Reuters.

Guvernul indian îşi propune astfel să extindă rapid campania de vaccinare, eliminând de asemenea restricţiile privind administrarea dozelor de rapel pentru persoanele peste 60 de ani numai dacă acestea prezintă comorbidităţi.
"Astăzi este o zi importantă pentru eforturile Indiei de a-şi vaccina cetăţenii", a declarat premierul Narendra Modi pe Twitter, adăugând că adolescenţii cu vârste între 12 şi 14 ani sunt acum eligibili pentru vaccinurile anti-COVID-19.
Copiii, al căror număr este estimat de guvern la 50 de milioane, vor primi vaccinul Corbevax, realizat de Biological E, o firmă naţională care a obţinut aprobarea de urgenţă pentru utilizarea serului său la copii.
India a raportat miercuri 2.876 de noi infecţii cu coronavirus, numărul total al cazurilor la nivel naţional ajungând la 42.998.938, în timp ce numărul cazurilor active a scăzut la 32.811, a afirmat Ministerul Sănătăţii, precizând că numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 516.072
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei