Statistici șocante: 28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj

de Madalina PETRESCU Joi, 06 Iunie 2024 292
România se află pe locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește frecvența consumului de alcool în rândul adulților. Conform acestor date, aproximativ 35% dintre adulții din România au depășit măcar o dată pe lună limita de consum intens de alcool. Copiii preiau din comportamentul adulților și ajung și ei să consume alcool în cantități uriașe. Astfel, minori chiar și de 11 ani ajung la spital în comă alcoolică. Pe de altă parte, conform statisticilor, 28% dintre femeile însărcinate din România consumă alcool în cele nouă luni, iar incidența copiilor cu sevraj alcoolic la naștere este de două ori mai mare decât media la nivelul UE.

Conform datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023, România ocupă poziția a doua la nivelul Uniunii Europene din punct de vedere al cantității de alcool consumată. Bărbații consumă săptămânal 15 băuturi, în timp ce femeile ajung la opt băuturi pe săptămână. Zonele în care românii consumă alcool în exces sunt Moldova și Oltenia, informeaza adevarul.ro

Și mai îngrijorător este că tot mai mulți copii și adolescenți consumă băuturi alcoolice în exces. În România, conform statisticilor UNICEF, 42% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au consumat cel puțin o dată băuturi alcoolice. În plus, România se confruntă și cu un alt fenomen, cel al copiilor născuți în sevraj alcoolic. Și asta fiindcă mama a consumat frecvent alcool în sarcină. Conform statisticilor, 28% dintre femeile însărcinate de la noi din țară consumă alcool în cele nouă luni, iar incidența copiilor cu sevraj alcoolic la naștere este de două ori mai mare decât media la nivelul UE. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei