Te pui cu românii? Cum reușesc să păcălească automatele de reciclare

de Andreea ANDRONACHE Duminică, 26 Mai 2024 14761
Într-un recent articol relatam metoda adoptată de românii care nu au o situație financiară tocmai bună și aleg să „vâneze” sticle cu simbolul SGR pentru a le recicla și a primi un ban în plus. De data aceasta, în mediul online a apărut o „nouă” metodă prin care românul mai poate face rost de un bănuț cu ajutorul unei simple imprimante.
Cu sacii în spate, cu cărucioarele pline (ambele de PET-uri), încă de la primele ore ale dimineții constănțenii se pun la cozi lungi și așteaptă să își primească „recompensa”. Un aparat se poate umple foarte repede, fiind nevoie mereu de un angajat pentru a-l goli. Se formează cozi și mai lungi, semn că acest sistem de reciclare este tot mai căutat și tot mai utilizat, dar nu neapărat din dorința de a recicla.

„Vânatul” sticlelor SGR a devenit o metodă tot mai practicată, însă românii au mai venit cu o nouă idee care a reușit să fie mediatizată foarte rapid. Ce facem cu sticlele care nu au simbolul SGR și care, practic, nu pot fi reciclate la aparatele speciale? Răspunsul pentru majoritatea românilor ar fi simplu, le reciclăm aruncându-le la gunoi. Însă alții s-au gândit că aceste sticle nu ar trebui irosite sau, mai bine zis, cei 0,50 bani care ar putea fi obținuți nu trebuie irosiți.
Așa că sticlele care nu au logo-ul SGR îl vor primi. Cum? Un videoclip postat de un român pe rețeaua de socializare TikTok arată că poate obține cei 0,50 bani chiar dacă o sticlă de plastic nu prezintă logo-ul, printând un cod de bare cu simbolul SGR lângă, lipindu-l apoi peste cel deja existent.
Postarea a strâns peste 300.000 de vizualizări, iar comentariile nu au încetat să apară: „mersi de idee”, „bravo, la treabă băieți!”, „nevoia te face deștept”, „bravo băieți, păi doar statul să fure?” sunt doar câteva din comentariile postării, semn că această idee este apreciată de unii români.

Și în orașul nostru există tineri care și-au dorit să-și încerce norocul. Aceștia au declarat, pentru redactorii „Cuget Liber”, cum au ajuns să încerce această metodă și dacă a funcționat. Au aflat de pe TikTok și s-au gândit că ar fi o idee bună să pună și în practică ceea ce au văzut.
„Am văzut pe TikTok trendul acesta, iar eu cu prietenii mei am considerat că merită să încercăm, așa că am trecut la treabă. Unul dintre prietenii mei a găsit niște coduri de bare pe internet, nu știu cum, el se pricepe pe partea asta, apoi a alăturat lângă cod sigla SGR. Le-am printat și am reușit să le lipim cumva pe două sticle, una de apă și una de suc. Ajunși la aparatul de colectare, am introdus prima dată sticla de suc, încercare eșuată. Nu a funcționat nici după mai multe încercări. Am trecut la sticla de apă, ce să vezi, a funcționat din prima. Am început să râdem și am rămas uimiți de faptul că am putut păcăli un aparat cu un cod de bare luat de pe internet”, a declarat unul dintre tinerii care au încercat metoda.

Acest fenomen reflectă necesitatea identificării unei soluții pentru a sprijini cetățenii cu venituri reduse, astfel încât să nu fie nevoiți să recurgă la astfel de metode pentru a-și suplimenta veniturile. 

Taguri

Comentează știrea

Stefan .
26 mai

... Adica prințe că mai apoi sa decupez și sa lipesc pe sticla că mai apoi sa o reciclez ... Adevărul ar fi că trebuie să am timp liber destul pentru a face lucru asta .. dau bani pe hârtie ,tuș .. apoi decupez,lipesc că imediat după sa reciclez ... Vorba aia .. citez (50 bani sunt 50 bani ... )

Valentin
26 mai

Știre de tot rahatul, și uite asa s-a îmbogățit românul din sticle de plastic. Ne mirăm de ce râde toată Europa de noi,ne facem rău singuri publicând astfel de știri. Bravo!!

George
26 mai

Țiganii au altă metodă. Răstoarnă tomberoanele galbene pe stradă, găsesc s-au nu găsesc peturi și le lasă așa. Am văzut 2 țigani cu un cărucior plin cu 4 saci de rafie cu peturi și în urma lor tomberoanele galbene răsturnate.

Vasile ion
26 mai

Adevărata reciclare se făcea pe timpul lui Ceaușescu,acum doar se mai risipesc niste bani cu publicitatea și cu aparatele de reciclat.

Val
26 mai

Pe vremea lui ... au murit oameni de la o bere la sticla în care inconștienți au depozitat verde de paris apoi au "reciclat-o adevărat"

Johnny
27 mai

Foarte bine…poate asa nu mai gasim sticle aruncate..oricum banii sunt opriti si trebuie recuperati.cu lipitul nu prea cred ca nu mai sunt sticle fara garantie ,poate so fi intamplat mai la inceput.nu sunt bani in plus cum acrie in articol ci aunt banii nostri opriti de stat..ce au ramas surprinsi ca se duc oamenii sa recicleze,sau se prefera sa fie opriti banii si sa le dea oamenii la gunoi.interesu lor sa incaseze bani asta este clar din moment ce la sate se opresc banii iar oamenii nu au unde sa le duca.trebuie aa mearga la oras sa-si recupereze banii si mai sunt obligati sa cumpere altceva de ei.ganditi-va ca sunt oameni varsnici sau Mai aaraci si trebuie sa se urce la autobuz sa mearga la oras sa le duca .fac astia niste legi de te doare capu…impotriva cetateanului nu pentru cetatean.ar trebui fiecare butic care opeste garantie la sticla sa si primeasca ambalajul gol.dar nimic nu merge normal intr-o tara anormala

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei