Trafic aglomerat în vămi: Șoferii de autoturisme și de camioane așteaptă ore bune să treacă frontiera

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 26 August 2023 128
Poliţia de Frontieră a dispus sâmbătă, 26 august, măsuri suplimentare de control, motiv pentru care punctele de trecere a frontierei din vestul ţării sunt aglomerate pe sensul de ieşire, pentru autoturisme. În schimb, şoferii de camioane aşteaptă şi peste 400 de minute în estul ţării, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în România.

Potrivit Trafic Online, pe sensul de ieşire din România, sâmbătă autoturismele aşteaptă 120 de minute la Nădlac, 100 de minute la Nădlac II, 120 de minute la Turnu şi câte 90 de minute la Urziceni şi Petea. Pe sensul de intrare e mai aglomerat punctul de frontieră de la Albiţa, din estul României, unde se aşteaptă 60 de minute.

La camioane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt în estul ţării, la Galaţi şi Isaccea, unse se aşteaptă 120, respectiv 440 de minute.

Recomandările polițiștilor de frontieră pentru șoferi

Întrucât şoferii obişnuiesc să treacă graniţa prin PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

„Reamintim că la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei. Rugăm pe toţi cei care aleg să iasă din ţară să verifice pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situaţia traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afişate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei