Un tânăr din Agigea are nevoie de o terapie costisitoare în Turcia, pentru a putea merge

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 27 Aprilie 2022 581
Un tânăr de 22 de ani din Agigea are nevoie de sprijinul cetățenilor de bine pentru a putea merge fără să se mai sprijine de cadru. Drumul parcurs de Alexandru Rotariu a fost unul lung și solicitant. Din fragedă pruncie, a fost supus la numeroase intervenții chirurgicale și terapii de recuperare. Alexandru poartă, încă de la vârsta de doi ani, un diagnostic greu de dus: parapareză spastică și sindrom cerebrelos. Deși nu i s-au dat prea multe speranțe în țară, a găsit soluții la medicii din Turcia; și-a petrecut viața din spital în spital, din consultații în consultații și prin mii de ședințe de terapii și tratamente. Pentru fiecare pas a dus o luptă, dar răsplata a fost pe măsură. În prezent, merge, chiar dacă sprijinindu-se într-un cadru.
În luna august, tânărul constănțean trebuie să ajungă din nou în Turcia, pentru o lună de recuperare la clinica Medical Park Gaziosmanpașa. „La această clinică am evoluat foarte bine, fizioterapeutul a spus că, dacă mai fac o lună de terapie, am toate șansele să mă întorc acasă fără cadru. Îmi va dubla programul de recuperare medicală, ceea ce înseamnă fizioterapie plus exerciții la un robot special”, a afirmat Alexandru Rotariu. Costurile terapiei sunt de peste 4.000 de euro, iar cazarea pentru o lună este de 1.500 de euro. Dar familia, greu încercată de-a lungul anilor, nu dispune de această sumă.
Constănțenii care pot ajuta, cu oricât de puțin, au la dispoziție două conturi bancare: RO49BACX0000000481030001 - contul în euro și RO76BACX0000000481030000 - contul în lei, ambele pe numele mamei, Liliana Daniela Rotariu, la sucursala UniCredit Țiriac Bank. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei