Un VIRUS periculos a lovit România! Copiii au umplut spitalele. Care sunt simptomele

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 24 Noiembrie 2022 1448
Țara noastră se confruntă cu cel mai sever sezon al virozelor din ultimii zece ani, iar copiii sunt în principal afectați. Spitalele de pediatrie sunt pline, iar medicii nu mai fac față numărului mare de pacienți. Totul pe fondul unei crize acute de medicamente, potrivit Realitatea

Așa arată unitățile de primiri urgențe din toate spitalele din țară. Numărul cazurilor de viroze a explodat, iar în multe unități toate secțiile sunt pline. La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală sunt zilnic aproximativ 400 de prezentări.
„Avem o problemă cu fetița, are 14 ani. Are o gastrită, am venit la urgențe de vreo patru ore și nu sunt locuri pentru internare pentru o simplă analioză. Sunt multe cazuri de viroze”, a spus o mamă.
„Există un număr mare de pacienți, fie copii, fie adulți, care se prezintă cu manifestări de viroze respiratorii. Dacă nu vom trata la timp o infecție bacteriană, atunci aceasta va ajunge la complicații”, a spus Carmen dorobăț, medic infecționist.
Doctorii spun că în acest sezon s-a răspândit un virus care afectează sistemul respirator. Primele simptome sunt durerile de gât, febra și nasul înfundat. Virusul poate provoca otite, bronşiolite și chiar pneumonii.

Taguri

Comentează știrea

popescu ion
24 noiembrie 2022
fereste-ma doamne de nosocomiale

spitalele alea pline de nosocomiale = bacterii rezistente la toate antibioticele care nu sunt raportate si pentru combaterea carora nu se face nimic de vreo 70 de ani; recomandarea d-nei dr dorobat este corecta numai ca este de preferat sa te tratezi chiar si de o infectie serioasa acasa cu antibiotice si nu in spital unde in ziua de azi iti cam risti viata daca stai vreo cateva zile iar daca ai ghinion dai si coltul foarte rapid - adica mori sau decedezi cum e la moda azi; romania este pe primul loc la abuzul de antibiotice se tot spune la stiri periodic de cativa ani buni pe baza unor studii serioase - cum are ministerul sanatatii nesimtirea sa ne spuna ca nivelul infectiilor nosocomiale este cel mai scazut din ue de 30 de ani ?

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei