Veste bună: viza de flotant, obținută cu până la 60 de zile înainte de alegeri

de Petruta RIDICHE Luni, 04 Martie 2024 243
Tinerii care, în prezent, locuiesc în altă localitate decât cea care apare pe buletin vor putea obţine viza de flotant cu până la 60 de zile înainte de alegeri - este prevederea noii Ordonanţe de Urgență publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.
Documentul prevede, la articolul 14, că „cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 60 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care îşi au domiciliul”.
Săptămâna trecută, mai multe organizații nonguvernamentale şi asociaţii din cadrul proiectului „Tinerii votează” au adresat o scrisoare publică Guvernului prin care au solicitat ca termenul pentru eliberarea vizelor de flotant să fie micşorat. Până la modificarea legii, tinerii care nu se aflau la domiciliul de pe buletin şi doreau să voteze aveau dreptul de a solicita viză de flotant cu până la 6 luni înainte de scrutinul electoral.
Solicitarea a venit în urma anunţului alegerilor europarlamentare comasate cu cele locale cu mai puţin de 6 luni înainte de ziua votului, iar tinerii se aflau în situaţia în care aceştia puteau să voteze la alegerile locale doar dacă se aflau în localitatea în care aveau domiciliul pe buletin.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei