VINE CANICULA! Cum va fi vremea pe LITORAL, în următoarele două săptămâni

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 17 Iunie 2013 355
Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme deosebit de caldă și instabilitate atmosferică în următoarele două săptămâni. Estimarea evoluției vremii este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


În Dobrogea, vremea va fi călduroasă la începutul acestei săptămâni, când media maximelor se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se remarcă o scădere de temperatură, concretizată în valori medii de 25 până la 27 de grade, urmată de o nouă încălzire, ce va aduce regimul termic în jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Aceleași oscilații termice se vor regăsi și în regimul minimelor, ce scad de la 19 la 20 de grade la început la o medie de 16 grade în partea a doua a săptămânii ce urmează. Apoi regimul termic se va menține relativ constant la valori de 18 – 19 grade. 

În ce privește ploile, ele vor fi relativ reduse în următoarele două săptămâni. Sunt șanse de precipitații miercuri, 19 iunie, și, din nou, pe 26 și 27 iunie.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei