Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad dramatic, cod galben de vânt puternic în mai multe județe

de Madalina PETRESCU Duminică, 15 Octombrie 2023 484
Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad dramatic, toamna își intră în drepturi definitiv! Meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă duminică, în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest, iar aria ploilor va fi în extindere.

Așadar, în intervalul 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp.

În intervalul 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12, temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

Vremea va fi deosebit de caldă în Dobrogea. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile zilei de duminică, se vor încadra între 21 şi 28 de grade Celsius.

Presiunea atmosferică este în scădere uşoară. Pe litoral, duminică se înregistrează 23 de grade Celsius.

De luni, însă, scad brusc temperaturile până la cel mult 18 grade Celsius, fiind anunţate şi ploi locale. La fel se anunţă vremea şi pentru ziua de marţi.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei