Avionul care a survolat ilegal România fusese vândut săptămâna trecută: "Nu-mi amintesc ce organizație l-a cumpărat"

429
Avionul care a survolat ilegal România fusese vândut săptămâna trecută:

Articole de la același autor

Apar noi informații despre avionul misterios care a intrat neautorizat în spațiul aerian al României și al mai multor țări NATO. Presa lituaniană spune că avea un număr de înregistrare care nu mai este valid și că a fost cumpărat în urmă cu o săptămână de persoane necunoscute, dintre care una vorbea limba rusă. Pilotul care a vândut aparatul spune că este vorba despre o organizație și că documentele acesteia erau scrise într-o limbă străină, relatează postul public de radio-televiziune din Lituania, LRT, scrie digi24.ro

L-a vândut, dar nu mai știe cui!


Avionul bimotor a fost vândut săptămâna trecută de Bronius Zaronskis, pilot și director al Nida Air Park. Potrivit acestuia, avionul a fost cumpărat de străini.

El a povestit că trei bărbați au venit să inspecteze aparatul.

„Nu erau lituanieni. Nu pot spune din ce țară erau, poate ucraineni, poate români sau bulgari. Am comunicat cu un bărbat în rusă. Nu știu numele acelor bărbați. Nu m-a interesat”, a spus Zaronskis pentru LRT.lt.

Potrivit acestuia, avionul a fost cumpărat de o organizație.

„L-am vândut și mi-am luat rămas bun de la acel avion. Încercam să-l vând de mulți ani. Nu aveam unde să-l țin, așa că mă bucur că l-au cumpărat. Nu-mi amintesc ce organizație l-a cumpărat. Documentele erau scrise într-o limbă străină”, a spus Zaronskis.


Pilotul, de negăsit


Autorităţile bulgare îl căută pe pilotul misterios care a traversat fără autorizaţie, cu un avion de mici dimensiuni, spaţiul aerian al câtorva ţări est-europene, printre care și România, punând în alertă forţele aeriene, înainte de a abandona aparatul şi a dispărea fără urmă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Avionul, cu o vechime de 60 ani, a fost găsit în cele din urmă, acoperit cu o prelată şi cu motorul cald încă, dar fără urmă de echipaj, pe pista unui aeroport privat din nord-estul Bulgariei, în apropiere de Marea Neagră.

Parchetul bulgar a deschis o anchetă în acest caz.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4669 secunde