Atenție la hoții din locuințe și din auto!

446

Articole de la același autor

În cursul zilei de astăzi, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3, în colaborare cu voluntari din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru ONG – CENTRAS Constanța, au desfășurat o acțiune de prevenire a furturilor din locuințe și a furturilor de și din autoturisme, informează Biroul de Presă al Poliției Județene Constanța.
Activitatea se înscrie în cadrul Campaniei "Alianță pentru siguranță", demers inițiat prin încheierea Protocolului de Cooperare în domeniul prevenirii criminalității între Inspectoratul General al Poliției Române – Institutul de Prevenire și Psihosociologie și Allianz – Țiriac Asigurări S.A. destinată informării populației cu privire la prevenirea spargerilor din locuințe și a furturilor de și din auto.
Sursa citată precizează că polițiștii au acționat pe strada Ștefan cel Mare și în zona Piața Griviței, beneficiari fiind membrii comunității constănțene. Cu această ocazie au fost purtate discuții cu cetățenii și au fost înmânate flyere cu caracter informativ – preventiv.
În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității recomandă cetățenilor să țină permanent ușa închisă cu cheia, atunci când se află în locuință, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenție și sustrag din interior genți, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare, totodată ușa de acces în locuință trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puțin două încuietori și cu sisteme și chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat și în cazul schimbului de locuință. De asemenea proprietarii de locuințe sunt sfătuiți să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuții referitoare la valorile pe care le dețin în locuință și să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.

Pentru prevenirea furturilor din și de autoturisme, polițiștii constănțeni recomandă adoptarea unei conduite preventive în ceea ce privește protecția bunurilor personale. Astfel, posesorii de autoturisme sunt sfătuiți să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare, genți de voiaj, poșete, borsete, aparatură electronică întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor, de asemenea, autoturismul trebuie asigurat cu sisteme de alarmă și la achiziționrea unui autoturisn second – hand să solicite și cea de-a doua cheie, iar în cazul în care au pierdut cheile autoturismului sau le-au fost sustrase să schimbe de urgență sistemul de închidere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7969 secunde