Concurs UPDATE - Demisia lui Marian Sârbu: Miron Mitrea anunță alte plecări din PSD

480

Articole de la același autor

UPDATE - Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat că regretă plecarea lui Marian Sârbu din PSD și că partidul mai pierde astfel și specialistul în domeniul muncii.

Senatorul PSD a spus, de asemenea, că vor mai pleca și alții din PSD, dar a refuzat să dea nume.

"Mă așteptam la plecarea lui Sârbu, știam de ieri că vor discuta și sigur că regret. Eu și Marian Sârbu am venit împreună în partid acum 16 ani, de la sindicate. Este o pierdere mare pentru PSD, încep să mă simt cam singur în PSD, sunt singurul sindicalist rămas dintre cei veniți acum 16 ani. Cristian Diaconescu este un specialist în politică externă și sigur că este o pierdere, dar Marian Sârbu este cel mai bun specialist din România în probleme de muncă, deci este o pierdere foarte mare", a declarat Miron Mitrea, unul dintre oamenii cărora Marian Sârbu a ținut să le mulțumească pentru colaborarea în PSD.

****


În urmă cu câteva minute, deputatul PSD Marian Sârbu a anunțat că demisionează din partid, după 16 ani. Sârbu a spus că principala nemultumire este legata de starea de neincredere din partid, \\\"în care nu pot să lucrez\\\", informează Realitatea.net.
\\\"Am avut o discuție foarte calmă cu domnul Victor Ponta în timpul căreia am arătat care sunt opiniile mele în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ultimul an. Multe dintre legile pe care le-am promovat s-au situat într-o contradicție cu poziția partidului. Sunt anumite elemente de linie strategică cu care nu sunt de acord\\\", a spus Sârbu, în urma întâlnirii cu președintele PSD.
Fostul ministru a mai spus că de multe ori unii dintre colegi i-au cerut să fie împotriva propriilor sale idei.
\\\"Având în vedere toate acestea, din păcate, după 16 ani în PSD, sunt nevoit să părăsesc acest partid cu toate regretele care se află în spatele unei astfel de decizii\\\", a mai declarat Sârbu.
Întrebat despre viitorul carierei sale politice, Sârbu a spus că \\\"în condițiile în care grupul independenților ar constitui un nucleu pentru o nouă construcție politică, în care socialul să aibă preponderență, probabil că aș fi un element important în politicile sociale\\\".

Cât despre viitorul PSD, Sârbu a precizat: \\\"Ponta e într-un proces de restrucutrare al partidului. E un partid care are nevoie de noi restructurări interne. Nu cred că el trebuie să facă promisiuni individuale. Ne-am limitat la o discuție de principii și cred că el a înțeles poziția mea. Sper ca partidul acesta să rămână în continuare principalul partid de stânga\\\".

Marian Sârbu le-a mulțumit lui Miron Mitrea \\\"care m-a adus in partid\\\", lui Adrian Năstase \\\"pentru încrederea acordată\\\" și lui Ion Iliescu \\\"pentru sprijinul discret pe care mi l-a acordat\\\".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7479 secunde