Potrivit președintelui Traian Băsescu,

România are de plătit peste zece miliarde de euro reprezentând obligațiile de plată ale bugetului de stat

397

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a prezentat, în urmă cu puțin timp, principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii din această dimineață cu liderii principalelor sindicate naționale.
Traian Băsescu a revenit asupra necesității realizării principalelor obiective ale programului asumat de Guvern, program ce include, pe lângă reducerea cheltuielilor bugetului de stat, și reducerea obligațiilor de plată ale bugetului de stat. "În acest an, urmare a datoriilor pe care România le-a contractat în 2007, 2008 și parte din 2009, bugetul de stat trebuie să plătească 10,007 miliarde de euro. Din acest motiv am considerat că trebuie sa adoptăm o politică de reducere a îndatorării noastre", a explicat șeful statului.
În acest sens, Traian Băsescu a mai precizat că a fost de acord cu solicitarea sindicatelor de a se constitui un grup de analiză la care să participe Președinția, Guvernul, sindicatele, patronatele și reprezentanții partidelor parlamentare pentru a găsi soluții pentru a cheltui mai bine și mai eficient de la 1 ianuarie 2011.
De asemenea, șeful statului și liderii sindicatelor au căzut de acord asupra îmbunătățirii legislației pentru combaterea evaziunii fiscale și inspecția muncii, dar și asupra stabilirii de comun acord între guvern și sindicate a criteriilor de reducere a posturilor din aparatul central, al guvernului, al administrațiilor locale și al regiilor autonome fără ca sindicatele să devină factori de decizie sau co-decizie în acțiunea managerilor de reducere a numărului de personal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7218 secunde