Traian Băsescu discută, la Cotroceni, cu premierul Emil Boc și Cabinetul său despre negocierile cu FMI

411
Președintele Traian Băsescu participă, la Palatul Cotroceni, la o întâlnire cu premierul Emil Boc și membri ai Guvernului privind negocierile cu Fondul Monetar Internațional, susțin surse oficiale citate de Mediafax.
Premierul Emil Boc a plecat la Palatul Cotroceni imediat după ședința de guvern, pentru a discuta cu președintele Traian Băsescu despre negocierile cu FMI, existând posibilitatea ca la șeful statului să vină și experții FMI pentru concluzii înainte de finalul misiunii.
Emil Boc a renunțat la vizita privată pe care intenționa să o efectueze, mâine, în Statele Unite și unde urma să primească titlul onorific de Doctor în Drept din partea universității americane Michigan State University, pentru a participa la negocierile dintre Guvern și FMI.
O misiune a FMI se află la București în perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by încheiat între România și instituția financiară internațională. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranșă din acord, în sumă de 850 milioane euro.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanțare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM și BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7829 secunde