12 ANI DE ÎNCHISOARE! Fostul președinte brazilian s-a predat

168
12 ANI DE ÎNCHISOARE! Fostul președinte brazilian s-a predat - presidentbarackobamameetswithpre-1523169015.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva - care are de ispășit o pedeapsă de 12 ani și o lună de închisoare pentru corupție - s-a predat Poliției, scrie Reuters. Lula a fost dus de poliție în orașul sudic Curitiba, unde a fost judecat și condamnat la sfârșitul anului trecut, iar de acolo el a fost transferat la sediul Poliției federale pentru a-și executa sentința, potrivit news.ro.

În fața clădirii Poliției au avut loc ciocniri între mulțimea venită să îl susțină pe fostul președinte brazilian și forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a-i dispersa pe oameni.

Într-un discurs susținut în fața unei mulțimi de susținători ai Partidului Muncitorilor adunați în fața clădirii sindicale din Sao Paulo, primul președinte al clasei muncitoare din Brazilia a insistat asupra nevinovăției sale și a spus că se va întoarce. "Nu sunt deasupra legii. Dacă nu aș fi crezut în lege, n-aș fi început un partid politic. Aș fi început o revoluție", a afirmat el. 



Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 72 de ani, una dintre personalitățile politice cele mai charismatice de la începutul acestui secol în America Latină, urmează să ispășească o pedeapsă de 12 ani și o lună de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a primit un apartament de lux la malul mării din partea unei societăți de construcții, în schimbul unor favoruri în adjudecarea unor licitații publice.

Fostul președinte (2003-2010) neagă vehement acuzațiile, invocând absența de probe și denunță un complot vizând să-l împiedice să candideze la al treilea mandat, la opt ani după ce a plecat de la putere și la un nivel de popularitate-record.

În vârstă de 72 de ani, Lula trebuia să se predea pentru a ispăși o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru corupție, scrie hotnews.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9289 secunde