14 imigranți ilegali au murit încercând să ajungă în Spania

180
14 imigranți ilegali au murit încercând să ajungă în Spania - 102604241574821273-1351252625.jpg

Cel puțin 14 imigranți ilegali au murit încercând să ajungă pe coastele spaniole din Maroc la bordul unei mici ambarcațiuni, au anunțat joi serviciile de salvare maritimă din portul Almeria din sudul Spaniei, informează AFP.


Bilanțul victimelor ar putea crește deoarece, potrivit unui membru al serviciilor de salvare, aproximativ 70 de persoane se aflau la bord.


Ambarcațiunea a plecat miercuri din Maroc pentru a traversa strâmtoarea Gibraltar. "Echipele de salvare au recuperat 17 persoane în viață - dintre care unele au nevoie de îngrijire de urgență - precum și 14 cadavre", potrivit serviciilor de salvare din Almeria.


Echipele de salvare au început să caute ambarcațiunea miercuri după-amiază, "după ce au primit un telefon de la un informator care a aflat că o barcă a părăsit coastele marocane cu rude ale lui la bord", au declarat serviciile de salvare într-un comunicat.


Ambarcațiunea a fost localizată joi după-amiază la 18 mile marine est de orașul marocan Alhucemas, unde supraviețuitorii au fost transportați de serviciile de salvare spaniole.


Echipele de salvare "au scos toate persoanele din apă, dintre care unele erau deja decedate, precum și pe cele care erau încă în ambarcațiunea pe jumătate scufundată".

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : De ce aleg studenții străinătatea
Pagina a fost generata in 1.1806 secunde