50 de persoane ucise într-o singură zi, în Siria

1869
50 de persoane ucise într-o singură zi, în Siria - siria-1322230530.jpg
Peste 50 de persoane, dintre care 13 civili, 23 de membri ai forțelor de ordine și 15 dezertori, au fost ucise joi în Siria, a anunțat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH). Doisprezece civili au murit în regiunea Homs, a precizat OSDH, care are sediul la Londra.

Un tânăr de 15 ani a fost ucis de un glonț rătăcit în timpul unei percheziții în regiunea Deraa, potrivit aceleiași surse.

În orașul Houle, 11 membri ai forțelor guvernamentale au murit în "confruntări violente" cu dezertori, a informat OSDH, în condițiile în care în ultimele săptămâni s-au înmulțit ciocnirile între armată și dezertori.

Șapte piloți militari au fost uciși în centrul țării, au declarat surse din opoziție pentru AFP.

Atacul, care a vizat autocarul ce îi transporta pe militari, a avut loc la Palmyra, potrivit unui opozant din Homs, și a fost revendicat într-un comunicat de armata siriană liberă (ASL), din care fac parte militari disidenți.

În comunicat, ASL admite că una din brigăzile sale a atacat un autocar care transporta piloți militari pe șoseaua care face legătura între Palmyra și Homs. În atac au fost uciși șapte ofițeri și șoferul autocarului.

Alți cinci soldați au fost uciși într-o ambuscadă în provincia Hama.

OSDH a evocat de asemenea moartea a 15 dezertori la Rastan, în centrul țării.

De la declanșarea manifestațiilor împotriva regimului Bashar al-Assad în martie, acțiunile de reprimare s-au soldat cu peste 3.500 de morți, conform Națiunilor Unite. Alte zeci de mii de persoane au fost arestate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Liga Arabă suspendă Siria din organizație
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Protest în fața Casei de Cultură
Pagina a fost generata in 0.4551 secunde