Trei morți și 750 de răniți în urma protestelor violente la Cairo

378
Trei morți și 750 de răniți în urma protestelor violente la Cairo - cairo-1321797306.jpg
În primele ore ale dimineții de ieri, scutierii luptau cu mii de persoane pentru a le determina să părăsească piața Tahrir, scena manifestațiilor care l-au îndepărtat de la putere pe Hosni Mubarak.

Trei persoane au murit în Egipt sâmbătă, iar alte 750 au fost rănite, în urma ciocnirilor dintre poliție și manifestanți, survenite pe fondul opoziției din ce în ce mai mari față de consiliul militar de la putere, scrie NewsIn.

Un manifestant a murit la Cairo, iar alți doi la Alexandria.

Cabinetul egiptean a convocat duminică o reuniune de urgență, pentru a discuta situația. Guvernul a descris violențele drept "o chestiune periculoasă, care afectează direct cursul țării și revoluției".

În centrul Cairo, forțele de securitate au folosit gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și arme pentru a împiedica manifestanții să protesteze în fața Consiliului Suprem al Forțelor Armate.

Protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine și au scandat sloganuri împotriva Ministerului de Interne și armatei, iar un tânăr de 23 de ani a fost ucis.

Pe măsură ce ciocnirile de la Cairo s-au intensificat, mii de persoane au ieșit pe străzi și în alte provincii din Egipt.

Martori au declarat pentru ziarul Al Ahram că doi manifestanți au fost uciși în primele ore ale zilei de ieri, la Alexandria, unde lunetiști au folosit muniție de război.

Ciocnirile intervin cu nouă zile înainte de alegerile parlamentare, în condițiile în care mulți egipteni se tem că vor fi afectate de un vacuum de securitate în țară. Scrutinul în trei etape va avea loc în perioada 28 noiembrie -10 ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3302 secunde