700 de protestatari de pe Wall Street, arestați de poliție

542
1
700 de protestatari de pe Wall Street, arestați de poliție - protestnewyork-1317581004.jpg

Peste 700 de participanți la protestele de pe Wall Street, au fost arestați sâmbătă noapte. Poliția i-a reținut după ce au intrat pe podul Brooklyn și au blocat traficul rutier pe un sens, timp ce câteva ore.
Câteva sute de manifestanți s-au desprins de ceilalți protestatri și au creat un adevărat haos pe podul Brooklyn. Poliția a intervenit, după câteva ore. Alungată de pe benzile de trafic rutier, mulțimea și-a continuat protestele pe aleile rezervate pietonilor și în parcurile din împrejurimi. Manifestațiile de pe Wall Street durează deja de aproximativ două săptămâni. Protestatrii au ieșit în stradă, ca să-și exprime dezgustul față de lăcomia bancherilor, a politicienilor și a corporatiștilor. Mulți și-au instalat corturi într-un parc din Manhattan și ies zilnic în marș spre cartierul financiar din New York. Presa străină scrie că demonstranții își petrec timpul cântând la chitară sau navigând pe Internet. Iar un local Mcdonald’s din apropiere le dă voie să-i folosească toaletele. Mișcarea de protest se bucură și de sprijinul unor celebrități de la Hollywood, precum actrița Susan Sarandon și regizorul Michael Moore.
"Această mișcare va crește foarte repede fiindcă, spre deosebire de alte mișcări, nu trebuie să-i convingă pe oameni că băncile și sistemul corporatist din America le-au distrus viețile. Oamenii știu deja asta", a spus regizorul Michael Moore.
Protestele de pe Wall Street s-au extins sâmbătă și în alte orașe americane. Inspirați de concetățenii lor din New York, oamenii au ieșit în stradă Los Angeles, Chicago, Denver și alte câteva localități.



Comentează știrea

victoria
3 octombrie 2011
democratia

democratia prost inteleasa creeaza mult rau.protestatari?nicidecum!sint drogati,oameni marioneta,vedete aspirante si declasati carora bancile nu au putut vreodata sa le acorde credite pt,ca EI nu muncesc.Americanii cinstiti muncesc si pt.ei platindu-le ajutoare ca altfel nu ar avea chef sa stea in parcuri si sa-si cinte ,,opiniile' DE OAMENI FARA CAPATII

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Actual : Hong Kongul, paralizat de taifunul Nesat
Pagina a fost generata in 0.3661 secunde