A apărut arma viitorului: Paralizează instantaneu un oraș

440
Cercetătorii în domeniul armamentelor au reușit să creeze o armă care poate fi folosită în viitor pentru a pune la pământ orice sistem de comunicație din lume bazat pe electricitate.

Cu ajutorul unei rachete ce poate fi lansată dintr-un avion, clădiri guvernamentale sau centre de comunicații pot fi complet afectate de câmpul electromagnetic pe care racheta îl transmite. Cercetătorii care au inventat racheta susțin că această armă nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor, scrie Daily Mail în ediția sa electronică.

Se crede că această rachetă și sistemul ei sunt suficient de puternice pentru a reuși să penetreze buncărele subterane din Iran. Cu toate acestea, experții se tem că, ajunsă în mâinile cui nu trebuie, arma poate produce pagube semnificative.

Compania Boeing a testat această rachetă în Utah, Statele Unite ale Americii, unde a fost lansată asupra unui centru de atrnemanent. Testul a fost catalogat drept un succes, deoarece arma a reușit să închidă toate sistemele electronice de comunicare din acest centru. Mai mult de atât, Boeing susține că testul a fost atât de bun, încât până și camera amplasată pe avionul care a lansat racheta și trebuia să filmeze procesul s-a închis.

Din motive de securitate Boeing nu a făcut public niciun material video din timpul testului.

"Această armă deschide o nouă eră. Putem lovi orice țintă dorim cu ajutorul acestei rachete. Cunoaștem toate capabilitățile armei și ne dorim să reușim implementarea ei cât mai repede. Foarte multe țări din ziua de astăzi depind de curentul electric pentru comunicații și multe alte procese, așa că arma chiar își are rostul", a declarat Keith Coleman, managerul în cadrul programului de testare a rachete, conform sursei citate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3736 secunde