A fost detectat primul caz de gripă aviară la om. Ce spun specialiştii despre o posibillă epidemie

171
A fost detectat primul caz de gripă aviară la om. Ce spun specialiştii despre o posibillă epidemie - 62193185-1651041423.jpg

Articole de la același autor

China a raportat că a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om, însă autorităţile sanitare au declarat că riscul de transmitere de la o persoană la alta este redus, informează miercuri AFP.

Despre tulpina H3N8 se cunoaşte că infectează caii, câinii şi focile, însă nu fusese detectată anterior la om.

Ministerul Sănătăţii din China a declarat marţi că un băiat în vârstă de patru ani din provincia centrală Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8 după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi alte simptome.

Familia pacientului creşte pui şi locuieşte într-o zonă în care sunt prezente raţe sălbatice.

Băiatul a fost infectat direct de păsări, a precizat Ministerul Sănătăţii, adăugând că nu s-a constatat "nicio anomalie" în urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului.

De asemenea, potrivit ministerului, cazul băiatului rezultă dintr-o "transmitere punctuală interspecii", iar riscul de contagiere pe scară largă este redus.

Ministerul a transmis totuşi locuitorilor să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave şi să meargă la medic în caz de febră sau simptome respiratorii.

Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6307 secunde