A murit inventatorul e-mail-ului

134
A murit inventatorul e-mail-ului - amurit-1457359424.jpg

Articole recomandate

Informaticianul american Ray Tomlinson, care a inventat e-mail-ul, a murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de Vinton Cerf pe pagina sa de Facebook și Twitter, co-inventator al protocolului de control al transmisiei/protocol internet (Transmission Control Protocol/Internet Protocol, TCP/IP) și în prezent vicepreședinte al gigantului Google, informează agenția France Presse.

Potrivit lui Mike Doble, purtător de cuvânt al companiei Raytheon la care Tomlinson lucra în prezent, decesul a survenit sâmbătă dimineață, dar nu se știe dacă acesta se afla acasă și nici cauzele morții, relatează Reuters.

Născut în 1941 și absolvent al prestigiosului MIT (Massachusetts Institute of Technology), Ray Tomlinson a scris primul e-mail din istorie în anul 1971. El a proiectat programul de trimitere a unor astfel de mesaje electronice în timp ce lucra la Arpanet, rețeaua disponibilă cercetătorilor și militarilor care a dat mai târziu naștere internetului.

Totodată, el a fost cel care a avut ideea de a utiliza caracterul @ pentru a separa identitatea persoanei din rețea căreia îi este destinat/la care se referă mesajul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6851 secunde