Acord de cooperare în domeniul sănătății. România și Cuba au bătut palma

186
Acord de cooperare în domeniul sănătății. România și Cuba au bătut palma - romania2-1666025397.jpg

Articole de la același autor

România și Cuba vor avea un acord în domeniul Sănătății. Cele două state vor semna un acord interguvernamental care va reglementa, printre altele, cadrul legal de cooperare în domeniul sanitar privind serviciile de sănătate publică, porivit Capital


România şi Cuba vor semna un acord interguvernamental care va reglementa cadrul legal de cooperare în domeniul sanitar privind serviciile de sănătate publică, precum şi prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile – diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Potrivit unui comunicat transmis luni de instituție, acordul bilateral româno-cubanez include, pe lângă schimbul de informaţii în domeniul medical între cele două ţări, vizite de studiu şi participarea specialiştilor din ambele ţări la conferinţe ştiinţifice.

În context trebuie spus că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se află într-o vizită oficială în Republica Cuba. Oficialul român participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională „Cuba-Salud 2022” cu tema „Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-COVID-19” la care participă delegaţii din peste 80 de ţări. Sunt prezenţi 30 de miniştri ai Sănătăţii şi lideri din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii şi ai altor agenţii internaţionale.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3659 secunde