Concurs Acordul între România și SUA privind scutul antirachetă va fi semnat de miniștrii de Externe

333
Acordul între România și SUA privind scutul antirachetă va fi semnat de miniștrii de Externe - scutantiracheta-1310650929.jpg

Articole recomandate

Acordul între România și SUA privind scutul antirachetă va fi semnat de șefii diplomațiilor din cele două țări, a anunțat, ieri, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, care a precizat că se lucrează la convenirea condițiilor în care acest acord să fie semnat cât mai rapid, informează NewsIn.
Întrebat dacă președintele Traian Băsescu va participa la semnarea acordului cu SUA referitor la participarea României la sistemul american antirachetă din Europa, ministrul Teodor Baconschi a răspuns că documentul va fi semnat probabil de șefii celor două diplomații. "Cred că nu președintele României și președintele SUA vor semna «manu propria» acest acord. Probabil șefii celor două diplomații și lucrăm la convenirea condițiilor în care acest acord să fie semnat cât mai rapid", a menționat ministrul de Externe.
El a adăugat că a avut ieri dimineață o întâlnire cu ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, și și-a exprimat speranța că în această toamnă va fi găsit "cadrul optim" pentru pasul următor.
Ambasada Statelor Unite la București lucrează la o întâlnire între președintele Traian Băsescu și omologul său american, Barack Obama, declara, pe 4 iulie, ambasadorul Mark Gitenstein, care a apreciat că aceasta va avea loc "când va fi momentul potrivit". "Treaba mea este să fac ca acest lucru să se întâmple. Sunt amândoi oameni ocupați, au agende încărcate și când va fi momentul potrivit, va avea loc întâlnirea", a declarat ambasadorul Gitenstein.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5583 secunde