Acuzaţii de spionaj. Premierul belgian Alexander de Croo consideră China drept ţară ostilă

323
Acuzaţii de spionaj. Premierul belgian Alexander de Croo consideră China drept ţară ostilă - 1-1703148629.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo, a descris China drept o ţară „uneori foarte ostilă”, în urma acuzaţiilor că Beijingul a recrutat un membru al partidului belgian de extremă dreapta Vlaams Belang ca agent de informaţii, potrivit agenţiei Reuters.

„Nu trebuie să subestimăm cât de mult nu le place puterilor străine democraţia noastră, unitatea noastră. Spre deosebire de Rusia, China nu ne atacă continentul, dar rămâne o ţară care este uneori foarte ostilă. Acest lucru nu ar trebui respins ca nesemnificativ”, a declarat De Croo pentru principalele două ziare importante din Belgia, Le Soir şi De Standaard.

„Democraţia belgiană este vândută. Chinezii încearcă să cumpere influenţă pentru a ne destabiliza democraţia. Prin «Chinagate» - sau ar trebui să spun interesul chinez -, totul se dezvăluie în faţa ochilor noştri”, a subliniat el.

De Croo a reacţionat la relatări de săptămâna trecută din ziarele Financial Times, Le Monde şi Der Spiegel, care susţineau că Frank Creyelman, din partidul Vlaams Belang, a lucrat cu spioni chinezi timp de cel puţin trei ani.

Tom Van Grieken, liderul Vlaams Belang, care este în favoarea independenţei flamande, l-a exclus pe Creyelman din partid în urma acuzaţiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6499 secunde