Concert simfonic sub bagheta dirijorului Filip Fransen din Belgia, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

331
Concert simfonic sub bagheta dirijorului Filip Fransen din Belgia, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - xconcert1-1664187918.jpg

Articole de la același autor

Ultimul concert din luna lui Răpciune al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va avea loc vineri, 30 septembrie, începând cu ora 19:00. Acesta va fi dirijat de Filip Fransen din Belgia. Maestrul născut în urmă cu 48 de ani a primit la vârsta de şase ani, primele lecții de muzică de la tatăl său. A studiat mai întâi pianul și mai târziu fagotul, la care a cântat în mai multe orchestre timp de mulți ani sub bagheta tatălui său. În 2015 a început să ia lecții de dirijor cu compozitorul și dirijorul Kevin Houben şi a obținut diploma de dirijat de orchestră în mai 2019. În plus, el a urmat mai multe cursuri de dirijat în întreaga lume pentru a obține din ce în ce mai multă experiență în repertoriul simfonic clasic. În timpul cursurilor de master, Filip a luat lecții de la dirijori și profesori eminenți din întreaga lume, inclusiv Kirk Trevor, Alim Shakh, John Farrer, Neil Thomson, Martin Sieghart și Lior Shambadal. Totodată, Filip Fransen a dirijat la Boulder Chamber Orchestra (Colorado, SUA), Berlin Sinfonietta (Germania), West Bohemian Symphony Orchestra (Republica Tsjech) și Orchestra Teatrului de Operă și Balet din Boemia de Nord (republica Tsjech). În program vor fi prezentate Uvertura „Tragica” a lui Brahms, Simfonia nr. 45 în fa diez minor „Despărțirea” de Haydn și Simfonia nr. 6 în si minor „Patetica” de Ceaikovski.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde