Video VIDEO. Regele Belgiei a venit la Constanţa! Este primit de preşedintele Klaus Iohannis - UPDATE declaraţii

469


UPDATE - Regele Belgiei

"Doamnelor și domnilor, sunt emoționat. Simt furie, mândrie și speranță. Simt mânie pentru că Ucraina a fost invadată brutal sub ochii noștri, cu încălcarea legilor internaționale. Invazia Rusiei a adus scene de neimaginat în Europa după zeci de ani. Mă simt mândru pentru că țările europene s-au unit exemplar în fața acestor acte de barbarism. Țările UE au condamnat la unison invazia Rusiei. NATO s-a mobilizat și ea exemplar. Am venit aici să vă susțin, pe voi și pe familiile voastre care vă duc dorul. NATO și UE vor susține Ucraina, iar sprijinul nu se va încheia odată cu ultimul foc", a promis Regele Belgiei.

UPDATE - Declaraţii Klaus Iohannis


"Dragi militari, voi sunteţi expresia concretă a hotărârii noastre, ca aliaţi, de a colabora şi de a ne coordona pentru a îmbunătăţi securitatea noastră comună. Avem deplină încredere în dumneavoastră şi în capacitatea Alianţei de a face faţă oricăror ameninţări şi provocări, prezente sau viitoare!", a spus Iohannis, la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", unde l-a primit pe regele Belgiei, Philippe.


Şeful statului a mulţumit pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO din România.

"Împreună suntem mai puternici şi mai eficienţi în efortul nostru comun de a consolida securitatea spaţiului euroatlantic şi siguranţa cetăţenilor noştri!", a afirmat Iohannis.


UPDATE A început ceremonia de primire a regelui Belgiei, Philippe, de către Klaus Iohannis.



UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, în aceste momente, pe regele Belgiei, Philippe, vineri, la Baza 57 Aeriană 'Mihail Kogălniceanu'.


xxx


"Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei. Vizita Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor, se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României şi regele Belgiei vor discuta despre temele prioritare ale agendei bilaterale şi modalităţile de aprofundare a cooperării în plan european şi internaţional. Va fi acordată o atenţie deosebită crizei din Ucraina şi impactului său multidimensional, menţionează sursa citată.

"În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, se va discuta şi despre măsurile de asistenţă pentru Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava. Cei doi şefi de stat vor aborda şi întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiaţi", transmite Administraţia Prezidenţială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde