Video VIDEO. Iohannis, declaraţia zilei despre creşterile de pensii şi salarii, dar şi despre explozia preţurilor

409
VIDEO. Iohannis, declaraţia zilei despre creşterile de pensii şi salarii, dar şi despre explozia preţurilor - untitled-1654598372.jpg
Președintele Klaus Iohannis a vizitat o școală gimnazială din municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului. Cu această ocazie, a făcut câteva declaraţii de presă. Printre subiectele abordate se numără creşterile salariale, necesitatea unor pensii mai mari, dar şi cauzele care au dus la explozia preţurilor.


UPDATE. Președintele Klaus Iohannis susține că în contextul creșterii prețurilor este nevoie să crească atât pensiile, cât și salariile. 


Iohannis a explicat că pensionarii nu trebuie să plătească singuri pentru creșterea prețurilor și trebuie ajutați să facă față.

”În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere peste tot este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor să-și permită un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem creșteri de prețuri, așa trebuie să crească și pensiile. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să își suplimenteze veniturile la fel ca un om aflat în deplinătatea forțelor. Un om activ își poate schimba job-ul, poate munci suplimentar, dar un pensionar se bazează doar pe ceea ce primește”, a spus Klaus Iohannis.




UPDATE. Iohannis dă vina pe războiul din Ucraina pentru explozia prețurilor: 'Este nevoie de multă înțelepciune și multă răbdare'


„În primul rând este important să vedem cum am ajuns în această criză economică, prețuri în creștere, inflație în creștere și atunci găsim destul de repede explicația. Este vorba despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, război care a venit cu o abordare care a scumpit prima dată energia, acum se scumpesc alimentele și întreaga economie globală a intrat într-o fază complicată din cauza acestui război. În plan național, este nevoie de măsuri de corectare și măsuri care vin în sprijinul populației. (...) Este bine că avem un guvern de coaliție care să sprijină pe o majoritate solidă în Parlament și astfel poate să vină cu măsuri care să amelioreze impactul acestor creșteri de prețuri. Sunt măsuri care se discută tot timpul, sunt măsuri care se pun în practică pe rând. Aceste lucruri sunt complicate, fiindcă oamenii așteaptă soluții imediat, însă bugetul nu poate fi întins oricât de mult și atunci este nevoie de multă înțelepciune și multă răbdare”, a spus Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7153 secunde