Klaus Iohannis merge la reuniunea extraordinară a Consiliului European

92
Klaus Iohannis merge la reuniunea extraordinară a Consiliului European - iohannismerge-1653677804.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 30 - 31 mai, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care se va desfășura la Bruxelles, Regatul Belgiei, informează administrația prezidențială.

Agenda de discuții a Consiliului European se va concentra pe situația de securitate și consecințele generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei în diverse domenii. Astfel, liderii europeni vor discuta modalitățile de acordare, în continuare, a sprijinului politic și a asistenței umanitare, economice și financiare Ucrainei, inclusiv cu referire la rolul important pe care trebuie să îl aibă Uniunea Europeană în eforturile de reconstrucție post-conflict.

Având în vedere impactul multidimensional al actualei crize asupra Republicii Moldova, va fi discutată și necesitatea oferirii unui sprijin adecvat pentru consolidarea rezilienței acestui stat.

De asemenea, în contextul angajamentului Uniunii Europene față de eforturile internaționale pentru asigurarea securității alimentare globale, șefii de stat și de guvern vor discuta modalitățile concrete de sprijin pentru asigurarea continuității exporturilor alimentare din Ucraina.

Agenda liderilor europeni va viza și aspectele referitoare la securitate și apărare, în contextul propunerilor recente ale Comisiei Europene pentru remedierea deficitului de investiții în materie de apărare și întărirea cooperării și coordonării între statele membre în acest domeniu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5791 secunde