Concurs Agricultorii greci au blocat, ieri, 15 drumuri din centrul și nordul țării

205

Articole recomandate

Agricultorii greci au blocat ieri 15 drumuri din centrul și nordul țării, pentru a obține susținere financiară pentru producția lor, relatează AFP.
Agricultorii au încercat duminică să blocheze drumurile din câmpia Thessaliei, situată în centrul țării, și din nordul țării. Ieri, ei au anunțat că vor să blocheze mai multe puncte de trecere a frontierei cu Turcia și Bulgaria, în nord-estul țării.
Revendicările agricultorilor s-au înmulțit. Ei cer în primul rând un ajutor financiar imediat pentru produsele ale căror prețuri au scăzut (cereale, bumbac, porumb, ulei de măsline, lapte, fructe).
De asemenea, ei vor o scădere a prețurilor îngrășămintelor, produselor farmaceutice și semințelor, discount-uri pentru electricitate și combustibil, precum și înghețarea, timp de trei ani, a datoriilor lor la banca agricolă.
Secretarul de stat pentru finanțe, Philippos Sachinidis, a mers duminică la unul dintre blocajele rutiere din apropiere de Lamia, în Thessalia, pentru a le explica manifestanților că Guvernul socialist, aflat la putere din octombrie, le-a oferit deja în luna decembrie ajutor economic agricultorilor și că "nu mai există marjă pentru alte prime".
Grecia se confruntă de două luni cu o criză financiară fără precedent, din cauza creșterii semnificative a deficitului său și a datoriei publice. Conturile țării au fost plasate sub supraveghere europeană.
Ministrul pentru dezvoltare agricolă și alimentație, Katerina Batzelis, a invitat sindicatele agricole la negocieri în 25 și 26 ianuarie, pentru a discuta despre problemele din sector.
Agricultorii greci s-au mai mobilizat și anul trecut, în aceeași perioadă și din motive similare, timp de peste două săptămâni, blocând în special punctul de trecere a frontierei Promahonas, dintre Grecia și Bulgaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6474 secunde