Al-Qaida confirmă moartea lui ben Laden

349

Articole recomandate

Rețeaua al-Qaida a confirmat moartea liderului său, Osama ben Laden, ucis săptămâna trecută de un comando american în Pakistan, a amenințat că îl va răzbuna și s-a angajat să continue Jihadul (războiul sfânt), într-un comunicat publicat vineri pe site-uri islamiste.
"Șeicul combatant Abu Abdallah, Osama Ben Mohamed Ben Laden a fost ucis de gloanțele trădării și apostaziei", scrie rețeaua extremistă în comunicatul său, semnat de comandamentul general al al-Qaida și datat marți, la două zile după moartea fondatorului organizației.
"Dacă americanii au putut să-l ucidă pe Osama, nu trebuie să ne fie rușine, dar vor putea americanii, prin presa lor, agenții lor, echipamentele lor, militarii lor, serviciile lor de informații și serviciile lor, să ucidă lucrul căruia șeicul Osama și-a consacrat viața?", adaugă textul.
"Noi confirmăm că sângele șeicului combatant Osama ben Laden nu va fi vărsat degeaba și că va fi un blestem pentru americani și agenții lor, care îi va urmări în interiorul și exteriorul țării lor", amenință comandamentul general al rețelei teroriste.
Al-Qaida a mai anunțat că va difuza "în curând" o înregistrare audio cu Osama ben Laden, realizată cu o săptămână înainte de moartea acestuia.
"Șeicul (ben Laden) a refuzat să părăsească lumea aceasta înainte de a împărtăși națiunii islamice bucuria suscitată de revoltele (din lumea arabă) în fața nedreptății și nedrepților", a afirmat al-Qaida.
"El a înregistrat în acest scop un mesaj audio cu o săptămână înainte de moartea sa, care conține felicitări și sfaturi, iar noi îl vom difuza în curând", a adăugat organizația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9153 secunde