Casa Albă a decis să nu publice fotografii cu ben Laden mort

478
Casa Albă a decis să nu publice fotografii cu ben Laden mort - c689c7c62d76a5aa72e6ffcc07a1f170.jpg
Președintele american Barack Obama a decis să nu facă publice imaginile șocante cu Osama ben Laden mort. Decizia a fost anunțată într-un interviu acordat postului CBS.
Surse oficiale au afirmat că fotografiile aflate în discuție au fost făcute într-un hangar din Afganistan, printre ele aflându-se și o fotografie clară cu fața lui ben Laden, cu o rană deschisă deasupra ochilor. Alte imagini prezintă aspecte ale raidului asupra complexului din Abbottabad și ale ceremoniei funerare desfășurate în largul mării. Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a declarat că fotografia adevărată cu ben Laden este "atroce".
False fotografii cu liderul al-Qaida mort au început să circule pe Internet la numai câteva ore după ce președintele Obama a anunțat uciderea acestuia. Presa internațională a publicat o fotografie trucată cu capul mutilat al teroristului. În așteptarea imaginilor oficiale, pe Internet au mai circulat și alte falsuri. Ultima "făcătură" este o fotografie în care ben Laden apare în brațele unui soldat, împușcat în ochiul drept, nu în cel stâng, așa cum precizaseră oficialii americani. Ulterior, într-o conferință de presă, Casa Albă a declarat că liderul al-Qaida era neînarmat atunci când a fost ucis de trupele americane, dar s-a opus arestării.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a spus că soția lui ben Laden, în vârstă de 29 de ani, "s-a grăbit" spre primul american care a intrat în camera unde se afla familia sa și a fost împușcată în picior, dar nu a fost ucisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Pagina a fost generata in 0.3704 secunde