Al treilea zbor Blue Origin a avut-o la bord pe fiica primului american ajuns în spațiu

154
Al treilea zbor Blue Origin a avut-o la bord pe fiica primului american ajuns în spațiu - altreileazbor-1639324957.jpg

Articole de la același autor

A treia misiune spațială turistică a fost lansată cu succes de Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos. Pentru prima dată, capsula New Shepard a fost ocupată la capacitate maximă pentru zborul în Cosmos. La bordul rachetei s-au aflat șase oameni, printre care și fiica astronautului Alan Shepard, primul american care a ajuns în spațiu.

Cei șase turişti spațiali au petrecut câteva minute în imponderabilitate în momentul maxim al zborului suborbital, înainte de a reveni pe Pământ. Capsula propulsată de racheta autonomă a Blue Origin a atins o altitudine de aproximativ 106 km înainte de a coborî înapoi spre suprafața terestră, unde aterizarea i-a fost atenuată de un sistem de trei parașute. Întregul zbor, de la decolare până la aterizare, a durat puţin peste 10 minute.

În vârstă de 74 de ani, Laura Shepard Churchley, fiica cea mare a astronautului Alan Shepard, a ajuns astfel acolo unde a fost și tatăl ei în urmă cu 60 de ani.

Laura Shepard Churchley era elevă la momentul la care tatăl ei a ajuns pentru prima dată în spaţiu, în 1961. Acesta a realizat la 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în Cosmos. Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998. De altfel, capsula „New Shepard” a Blue Origin a fost denumită așa chiar în onoarea lui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0044 secunde