Pretenții mari în moda celor mici

Albastrul electric, portocaliul, verdele, rozul și movul – culorile anului în moda copiilor

1408

Articole de la același autor

În ziua de azi, designerii vestimentari nu trebuie să-i uite pe copii atunci când realizează colecții. Părinții sunt din ce în ce mai pretențioși atunci când îi cumpără celui mic o hăinuță, iar copiii vor să fie în trend. Ce se poartă anul acesta? Care este moda pentru copii?

Livia Ioniță, manager Casa Nana, ne-a spus că "tendințele anului 2008 asigură continuitatea toamnei 2007 și aduc în prim plan haine în formă de bulb, lalea, caracterizate prin forme rotunde, cu mult volum. Linia este completată de culori metalice: albastru electric, portocaliu, verde, roz, mov, purpuriu, alb și negru".
Vedeta la capitolul materiale este catifeaua. I se alătură denimul destrămat și prespălat, bumbacul, jerseul cu imprimeuri florale și grafice, bulinele, dungile.
De asemenea, se poartă combinații contrastante de nuanțe: roșu - alb, bleuma-rin - alb.
Pardesiele pentru copii vor ieși cu siguranță în evidență printr-o culoare puternică, buzunare sofisticate, broderii și aplicații, croiala lor fiind caracterizată de umeri largi, gulere supradimensionate și talie marcată.
Fustele acestui sezon vor fi tip balon, cloș sau cu multe volane, completate de topuri în culori acidulate, cu lungimi pe placul și conformația tuturor, scurte, lungi, cu tăieturi îndrăznețe sau clasice.
Pantalonul este larg, comod, scurt, cu manșetă sau trei sferturi, prinși sub genunchi. Ca forme specifice, se disting topurile strâmte suprapuse, purtate cu fustă, pantalon scurt sau salopete cu bretele, jachete cu man-șete strânse, fuste balon cu pulover.

Sfaturi la alegerea unei hăinuțe
În momentul în care alegeți o hăinuță pentru copil trebuie să aveți grijă ca aceasta să fie comodă la îmbrăcat sau dezbrăcat, mai ales în cazul celui mic.
Organismul copilului este supus atât supraîncălzirii, cât și răcirii exagerate. Îmbrăcămintea copilului trebuie să fie iarna foarte călduroasă, iar vara răcoroasă. Iarna, o grijă deosebită trebuie să se acorde acoperirii mâinilor și picioarelor. Este absolut contraindicată folosirea îmbrăcămintei în straturi, adică înfofolirea copilului cu haine unele peste altele. Se produce o supraîncălzire, se mărește transpirația, lenjeria se umezește, iar copilul răcește.
Pentru vară se vor cumpăra veșminte care permit circulația mai liberă a aerului, deci o pierdere mai mare de căldură și o evaporare mai rapidă a transpirației.
Dacă sub hainele albe copilul poartă o lenjerie de culoare mai închisă, de asemenea lejeră, se asigură o ventilație mai bună.
Pielea copiilor este delicată, de aceea țesăturile trebuie să fie moi, ușoare, din fibre naturale. Tăieturile hainelor trebuie să fie făcute în afară. O grijă deosebită trebuie acordată încălțămintei. Pantofii prea mici deformează mersul, iar cu cei prea mari mersul devine obositor.
Lenjeria de corp trebuie să fie confecționată din țesături ușor de spălat, iar cea de noapte să fie ușoară și să încălzească uniform corpul. Lenjeria de pat nu se apretează, deoarece devine astfel impermeabilă pentru aer și vaporii de apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2173 secunde