Alegeri în Italia: Coaliția lui Monti, pe locul patru. Partidul lui Berlusconi pe locul doi

226
Alegeri în Italia: Coaliția lui Monti, pe locul patru. Partidul lui Berlusconi pe locul doi - montiberlufiducia-1357313547.jpg
Coaliția partidelor conduse de șeful Guvernului italian în exercițiu Mario Monti ocupă locul al patrulea în intențiile de vot înaintea alegerilor legislative din februarie, potrivit unui sondaj publicat astăzi.


Partidul Democrat (PD), principala formațiune a stângii italiene, este creditat cu 35,3 la sută din intențiile de vot în vederea alegerilor din 24 și 25 februarie, fiind urmat de Poporul Libertății (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, care obține 19,5 la sută, potrivit acestui sondaj realizat de institutul Tecne pentru postul de televiziune Sky Italia.
Mișcarea Cinci Stele (M5S) a fostului actor și blogger populist Beppe Grillo se află pe locul al treilea, cu 16 la sută din intențiile de vot.
Cele trei formațiuni politice care îl susțin pe Mario Monti obțin împreună 12 la sută din intențiile de vot, iar dintre acestea, Lista Monti, o mișcare creată recent și formată din antreprenori, lideri polici și reprezentanți ai societății civile, dispune de 6 la sută din intențiile de vot.
Potrivit analiștilor italieni, Mario Monti ar putea să se alieze cu PD dacă acesta nu va reuși să obțină majoritatea în cele două camere ale Parlamentului.
Sondajul a fost realizat la 29 decembrie pe un eșantion de 600 de persoane și are o marjă de eroare de 4 la sută, potrivit Tecne.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Român din Italia, câștigător la LOTO
Pagina a fost generata in 0.3907 secunde