Alertă de poluare la Madrid. Mașinile nu mai au voie să parcheze în centrul capitalei

59
Alertă de poluare la Madrid. Mașinile nu mai au voie să parcheze în centrul capitalei - poluare-1449392704.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Madrid se luptă de aproape o lună cu un nivel alarmant de poluare. De trei ori până acum în ultimele două săptămâni, parcarea autovehiculelor în centrul orașului a fost interzisă, iar oficialii locali ar putea decide să impună un regim de circulație în funcție de numărul de înmatriculare al autovehicului. Este pentru prima dată în istoria Madridului când ar putea fi introduse asemenea restricții, potrivit Digi24.ro.

Stațiile de măsurare a calității aerului arată zi de zi depășiri ale limitelor maxime admise la toate categoriile de noxe. În disperare de cauză, autoritățile locale au impus o limită de viteză de 70 de km la oră pentru traficul din Madrid și au interzis parcarea autovehiculelor în zona centrală, cu excepția locurilor din parcările subterane.

Locuitorii din Madrid au mai fost sfătuiți să lase acasă automobilele personale și să folosească sistemul de transport în comun. Primăria din Madrid se gândește acum să treacă la o a treia fază de restricții și să introducă circulația alternativă a mașinilor în funcție de numărul de înmatriculare - par sau impar.

Edilii dau asigurări că toate aceste măsuri restrictive nu vor da peste cap viața locuitorilor din Madrid. Asta pentru că sistemul de transport în comun are capacitatea de a-i prelua fără probleme pe cei 6 milioane de locuitori ai capitalei Spaniei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1542 secunde