ALERTĂ NUCLEARĂ / Coreea de Nord a efectuat cu succes un test cu o bombă cu hidrogen

110
ALERTĂ NUCLEARĂ / Coreea de Nord a efectuat cu succes un test cu o bombă cu hidrogen - kimjongun-1452066798.jpg

Articole recomandate

O bombă cu hidrogen a fost testată cu succes de Coreea de Nord, a anunțat televiziunea de stat de la Phenian, citată de Reuters.

În urma testului a avut loc un cutremur artificial de 5,1 magnitudine în apropierea principalei instalații nucleare nord-coreene, potrivit unor oficiali sud-coreeni.

Este vorba despre al patrulea test nuclear efectuat de Coreea de Nord. Informațiile cu privire la testul cu o bombă cu hidorgen vin în contextul eforturilor internaționale de a stopa activitățile prin care Phenianul dorește să se doteze cu un arsenal nuclear.

De altfel, Coreea de Nord este ținta sancțiunilor impuse de SUA și ONU din cauza programelor sale de rachete nucleare.

O bombă cu hidrogen este, în general, mai puternică decât o bombă nucleară, mai arată sursa citată.

Potrivit unor experți, Coreea de Nod deține deja câteva bombe nucleare rudimentare. Scopul Phenianului este să se doteze cu un arsenal de ogive nucleare care să poată fi montate într-o rachetă capabilă să atingă America continentală.

După efectuarea cu succes a testului, agenția de stat nord-coreeană de știri KCNA a transmis un comunicat în care a subliniat că Phenianul va continua să își consolideze capacitățile nucleare pentru a se apăra de "atitudinea agresivă" a SUA.

Totodată, Coreea de Nord susține că nu va folosi armamentul nuclear decât în cazul în care îi va fi încălcată suveranitatea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.655 secunde