Alexis Tsipras compară criza economică din Grecia cu anii de dictatură militară

88
Alexis Tsipras compară criza economică din Grecia cu anii de dictatură militară - alexistsipras-1437721255.jpg

Articole recomandate

Alexis Tsipras a comparat criza economică din Grecia cu cei 7 ani de dictatură militară de acum mai bine de 40 de ani. Premierul grec spune că acum, ca și atunci, poporul elen își poate recâștiga suveranitatea. Pe de altă parte, președintele Băncii Federale Germane vorbește de o nouă mână de ajutor pe care ar putea să o primească țările cu probleme financiare, pentru a nu ajunge în situația Greciei, transmite Digi24.ro.



Alexis Tsipras, premierul Greciei: "Patriotismul democratic al acelei ere este o inspirație pentru noi astăzi, pentru eforturile poporului nostru de a recâștiga suveranitatea și independența țării, ce au fost pierdute în timpul acestei mari crize economice".

Pe de altă parte, președintele Băncii Federale Germane a declarat că situația din Grecia poate fi o lecție pentru viitor. Oficialul a vorbit despre extinderea cu 3 ani a scadenței obligațiunilor de stat pentru țările care cer ajutor prin Mecanismul European de Stabilitate.

Jens Weidmann, președintele Băncii Federale Germane: "Asta va scădea drastic costurile de finanțare ale unui posibil program. Ajutorul financiar va fi necesar doar pentru a da mai mult timp pentru procesul de ajustare fiscală, ceea ce va face acest proces mai ușor. Dar asta nu înseamnă că vor putea fi eliminate datoriile vechi".

În schimb, oficialul german spune că această mână de ajutor nu mai poate fi întinsă Greciei, deoarece este prea târziu. FMI, dar și executivul grec vor o restructurare sau o reeșalonare a datoriei pentru ca țara să depășească perioada de criză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Actual : GUVERNUL GREC A FOST REMANIAT!
Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Actual : Zi importantă pentru Grecia
Pagina a fost generata in 0.4226 secunde