Rețea extinsă

Concurs Alte "cuiburi" de proxeneți și prostituate, descoperite în Constanța

2899

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au extins cercetările în cazul unei rețele de proxenetism descoperite la începutul lunii martie. Anchetatorii au descoperit alte patru locații, trei apartamente și motelul "Barzotti", unde proxeneții și prostituatele își aduceau clienții. În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsiți zeci de mii de dolari și alte sume de bani în lei și valută, mai multe telefoane mobile, prezervative, cuțite și registre cu evidența clienților.
De menționat este faptul că, în timpul anchetei desfășurate la Parchet, avocatul Alexandru Niță a fost amendat de procuror cu suma de 5.000 de lei pentru manifestări ireverențioase la adresa anchetatorului. Sancțiunea a fost contestată, urmând ca procurorul să decidă asupra ei.

Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Gigi Valentin Ștefan, au fost continuate cercetările în cazul celor trei indivizi care au fost prinși pe 7 martie la două adrese din Constanța.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la acea dată au fost descoperite 24 de telefoane mobile, 124 fotografii cu femei dezbrăcate, înscrisuri bancare privind transferuri de bani, evidențe cu activitățile prestate de tinerele care se prostituau și suma de 710 lei. La două dintre adresele la care au descins oamenii legii au fost prinși trei proxeneți și patru prostituate.
Oamenii legii spun că indivizii racolau clienții prin anunțuri de la mica publicitate. Pe strada Bravilor au fost depistați Aristocrate Chiriac, zis "Arinel", de 32 de ani, și Ervin Sali, zis "Mamuti", de 29 de ani, ambii din Constanța, și prostituatele Anamaria Z. și Alice G.
La o altă adresă, dintr-un bloc de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, a fost prins Dacian Gavrilă, de 20 de ani, care, la rândul lui, era cu două prostituate, Ionela M. și Cristina Anemari I. De altfel, Aristocrate Chiriac este considerat de anchetatori capul rețelei de proxenetism.
Anchetatorii susțin că din probele deținute rezultă că o tânără era obligată să întrețină relații sexuale cu 30-35 de clienți pe zi și obținea aproximativ 2.000 de euro.
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Gigi Valentin Ștefan, împotriva celor trei proxeneți și a prostituatelor s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea și s-a început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și prostituție.
Ei riscă în cazul în care vor fi găsiți vinovați pedepse cuprinse între trei și 10 ani de închisoare. În plus, indivizii sunt cercetați și în alte dosare atât pentru fapte similare, cât și pentru alte infracțiuni. Pe parcursul investigațiilor efectuate, indivizii au negat comiterea faptelor.
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Gigi Valentin Ștefan, ne-a mai declarat că investigațiile sunt în curs de desfășurare și că în maximum două săptămâni vor fi finalizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8955 secunde