În timpul audierilor de la Curtea de Apel Constanța

Concurs Proxenetul Ali Belgin și-a exprimat recunoștința față de polițistul Lilian Buzea

2025

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a audiat, ieri, mai mulți martori în procesul inspectorului șef din cadrul Poliției Medgidia, Lilian Buzea, cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce anchetatorii au constatat că a primit mită un costum de haine și cinci sticle de vin pentru a asigura protecție unor prostituate. Investigațiile în acest caz au fost demarate în iunie 2006, după denunțul făcut de un proxenet la adresa polițistului Lilian Buzea. Potrivit rechizitoriului, Elvis Dumitru Tamer i-a oferit lui Lilian Buzea un costum marca "Hugo Boss", în valoare de 400 RON și cinci sticle de vin, în valoare totală de 35,75 RON, pentru ca acesta să îi permită să amplaseze două prostituate la marginea pădurii din Medgidia pentru a presta servicii sexuale. Așa s-a și întâmplat și, mai mult decât atât, polițistul a promis că își va folosi influența asupra conducerii Penitenciarului "Poarta Albă", precum și asupra comisiei de liberare condiționată din cadrul acestuia, pentru a obține transferarea fratelui proxenetului, Ali Belgin, într-o secție cu regim de detenție mai ușor, iar, în final, liberarea condiționată a acestuia. În rechizitoriu se reține că proxenetul a formulat denunțul după ce a constatat că polițistul nu-l ajută nici cu prostituatele, nici cu rezolvarea situației fratelui său. În baza denunțului, s-a efectuat o percheziție la domiciliul polițistului, unde a fost găsit costumul de haine și una dintre sticlele oferite ca mită de către denunțător.

Polițistul Buzea, sprijin real pentru proxeneți
Instanța l-a audiat, ieri, în calitate de martor pe fratele proxenetului Elivs Tamer Dumitru, Ali Belgin. El i-a mulțumit polițistului Lilian Buzea pentru locul bun pe care acesta i l-a asigurat în închisoare. Belgin s-a prezentat ca martor în procesul în care inspectorul șef din cadrul Poliției Medigidia este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Martorul a povestit că a avut de executat o pedeapsă de patru ani la secția din Valu lui Traian. Ali Belgin a afirmat că, în urma intervenției fratelui său la polițistul Buzea, a fost transferat la un post la bucătărie, cerere care i se refuzase verbal în mai multe rânduri înainte.
"Îi spuneam tot timpul fratelui meu să vorbească pentru mine, să mă mute la bucătărie, să-mi iau și eu câștig", a declarat Belgin.
În plus, bărbatul susține că s-a bucurat și de o permisie de Paște, anul trecut, de cinci zile. Iar asta, în condițiile în care avea întocmite șase rapoarte pentru purtare necorespunzătoare.
"Din punctul meu de vedere, numai cu intervenția lui Buzea am putut avea această permisie. Iar cu această ocazie, vreau să îi mulțumesc dânsului (n.r., polițistului Buzea). Vă mulțumesc!", a exclamat Ali Belgin.
Reacția martorului a stârnit râsetele asistenței și l-a făcut pe Buzea să se înroșească brusc. Intervenția judecătorului l-a determinat pe martor să se oprească din discursul de mulțumire adresat polițistului. El și-a continuat depoziția, precizând că "fratele meu mai pleca la băute cu dânsul" (n.r. cu Lilian Buzea). De altfel, acesta a afirmat că se dădea tot timpul "câte ceva la diverși polițiști".
Tot ieri a fost audiată și soția lui Tamer, Luminița Dumitru. Declarația femeii a fost scurtă, aceasta relatând că Elvis Tamer vorbea frecvent la telefon cu Lilian Buzea. Polițistul îi cerea diverse lucruri, pe care Tamer le procura pentru el. Termenul următor a fost fixat pentru 3 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7828 secunde