Amenințată cu o epidemie de cancer!

162
Amenințată cu o epidemie de cancer! - cancer-1366959081.jpg
America Latină se va confrunta cu o epidemie de cancer, dacă guvernele nu acționează rapid în vederea ameliorării sistemelor de sănătate și îngrijirii săracilor, avertizează cercetători într-un raport publicat în ediția de vineri a revistei The Lancet Oncology, relatează AFP.


"Cercetătorii apreciază că, până în 2030, 1,7 milioane de cazuri de cancer vor fi diagnosticate în America Latină și Caraibi și că se vor înregistra peste un milion de decese cauzate de cancer anual", subliniază raportul.


Boala reprezintă în prezent pierderi în valoare de patru miliarde de dolari pe an în regiune, nu doar din cauza costului scump al tratamentului, ci și a impactului în economie și morților premature.


"Aceste costuri vor crește și mai mult dacă guvernele nu adoptă o acțiune coorodnată pentru a stopa impactul în creștere al cancerului în regiune", subliniază studiul.


"Numeroși locuitori din regiune, în special în comunitățile sărace, indigene sau rurale, au un acces limitat sau nu au deloc acces la servicii de luptă împotriva cancerului, o problemă agravată de investiții slabe în sănătate și foarte inegale în majoritatea țărilor latino-americane", precizează raportul, citat de realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Actual : Liderul Hezbollah suferă de cancer
Pagina a fost generata in 1.3386 secunde