Americanii pro-arme consideră ineficiente măsurile prezentate de Obama pentru controlul armelor

286
Americanii pro-arme consideră ineficiente măsurile prezentate de Obama pentru controlul armelor - controlarmesua-1358434455.jpg
Grupul de lobby american pro-arme a explicat că măsurile anunțate de către Barack Obama pentru lupta împotriva violenței provocate de arme nu sunt un răspuns adecvat la "criza" cu care se confruntă Statele Unite.


"Să atacăm armele și să ignorăm copiii nu este soluția în fața crizei cu care ne con-fruntăm", apreciază National Rifle Association (NRA), care a propus, după masacrul elevilor de la Newtown (Connecticut, nord-est), să fie postați gardieni înarmați în fața fiecărei instituții școlare.

"Doar deținătorii de arme cinstiți și care respectă legea vor fi afectați, iar copiii noștri vor rămâne vulnerabili în fața unor noi tragedii inevitabile", adaugă NRA într-un comunicat.

Președintele Statelor Unite a prezentat miercuri planul său de luptă împotriva violenței cauzată de arme, semnând o serie de măsuri de reglementare și îndemnând Congresul să schimbe legislația, interzicând mai ales armele de asalt și încărcătoarele cu peste zece gloanțe.

NRA, care de la începutul primului mandat al lui Obama l-a acuzat de ostilitate la adresa deținătorilor de arme, a difuzat un scurt material video în care subliniază că fiicele președintelui sunt protejate de agenți de elită din cadrul Secret Service. "Oare copiii președintelui sunt mai importanți ca ai voștri?", întreabă NRA. În replică, Casa Albă, prin intermediul purtătorului său de cuvânt Jay Carney, a denunțat puternic acest video, calificându-l "respingător și laș".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4004 secunde