Doi români, arestați în SUA pentru furtul a peste 1 milion de dolari de la ATM-uri

202
Doi români, arestați în SUA pentru furtul a peste 1 milion de dolari de la ATM-uri - politia-1358237811.jpg
Doi imigranți ilegali din România, acuzați de furtul a peste 1 milion dolari din bancomate, au fost arestați în orașul Englewood (New Jersey, SUA), informează marți publicația NorthJersey.
Constantin Ginga, 52 de ani, și Marius Gheorghe Cotigă, 34 de ani, au fost acuzați de furt, conspirație la furt și fraudă cu cărți de credit, a declarat Arthur O'Keefe de la poliția din Englewood. 
Acesta a afirmat că cei doi români au vizat sucursale ale Citibank și TD Bank, posibil și altele, pe o perioadă de șase săptămâni. Ei au instalat dispozitive speciale la ATM-uri pentru a citi datele de pe cărțile de credit sau de debit ale utilizatorilor și o cameră de mici dimensiuni deasupra tastaturii bancomatelor pentru a afla PIN-urile. 
Suspecții, ale căror adrese locale nu se cunosc, au luat carduri cadou goale de la farmaciile din zonă și au descărcat datele despre conturile bancare pe aceste carduri, furând astfel sute sau mii de dolari odată. 
Cei doi au fost arestați duminică dimineața după ce angajați ai Citibank, care analizau plângeri de la persoane ale căror conturi au fost golite, au văzut un bărbat care se comporta suspect la un bancomat al băncii și au sunat poliția, care a sosit rapid, a spus O'Keefe. 
Constantin Ginga a fost arestat la bancă, în timp ce Gheorghe Cotigă fost găsit în apropiere într-o dubă închiriată în care s-au descoperit peste 80 de carduri false, 10.000 de dolari cash și o serie de obiecte folosite pentru deghizări, între care peruci și mustăți, a precizat ofițerul de poliție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Cine este noul șef al CIA
Pagina a fost generata in 1.3592 secunde