Primarul Nicolae Matei, hotărât să meargă până la CEDO

474
3
Primarul Nicolae Matei, hotărât să meargă până la CEDO - mitingdesustinereaprimaruluinico-1357828357.jpg

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, se declară nevinovat față de situația prin care trece și spune că, dacă la finalul procesului, lucrurile vor sta altfel, este hotărât să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).


Mai mult, edilul arestat se arată uimit de ceea ce s-a întâmplat în ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a transmis un comunicat de presă în acest sens.   


"Referitor la ordinea de zi din data de 9.1.2013 a Plenului  Consiliului Superior al Magistraturii, aflu cu uimire ca la punctul  7 sunt incriminați toți oamenii politici care au participat la mitingul din data de 18.11.2012, miting ce a avut ca scop manifestarea susținerii subsemnatului de către locuitorii orașului Năvodari, acestora alăturându-se și oameni politici care au rezonat cu acest manifest. Curios este că, în raportul de inspecție judiciară se vorbește clar de faptul că toți susținătorii nu doresc imixtiuni în înfăptuirea actului de justiție, iar tocmai prin concluziile acestui raport apreciez că se aduce atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său, a independenței și imparțialității magistraților în realizarea actului de justiție. Apreciez că tocmai supunerea la o analiză a inspecției judiciare privind apărarea independenței sistemului judiciar ca urmare a unor declarații făcute de către susținătorii primarului orașului Năvodari , este o încălcare gravă a libertății de exprimare a opiniilor, drept apărat de legile supreme ale acestei țări", spune primarul Matei în comunicatul remis redacției.


Totodată, el susține că cei de la inspecția judiciară nu au procedat tocmai corect deoarece atunci când un post de televiziune îl dădea ca și vinovat, nu s-a luat nicio măsură, deși nu se respecta prezumția de nevinovăție la adresa lui.   


Mai multe veți citi în ediția Cuget Liber de mâine


Comentează știrea

Elena
10 ianuarie 2013
Matei

Pana mergi tu la CEDO o sa stai mult si bine la puscarie.

annon
10 ianuarie 2013
matei`

la puscarie, laaaaaa puscaaarieeeeeeeeeee.asa canta unii...

Neutru
10 ianuarie 2013
Justitie independenta

A mai fost un caz cu unul care le statea in cale un fost primar .Dumnezeu sa-l ierte pe Cozma .Sa-ti dea Dumnezeu putere sa poti lupta .Mult noroc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3748 secunde