65 de persoane depistate de polițiști și cinci mandate europene de arestare

840
65 de persoane depistate de polițiști și cinci mandate europene de arestare - arest-1357543082.jpg

65 de persoane și 12 bunuri ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în primele zile ale anului 2013, de polițiștii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, în urma schimbului de date și informații suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R..


În perioada 1 - 4 ianuarie, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., autoritățile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul țării noastre, 48 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).


Polițiștii români au pus în aplicare 5 mandate europene de arestare, au identificat 2 persoane ce au fost semnalate ca fiind dispărute și au depistat 31 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 10 autoturisme, dintre care 8 erau căutate de către partenerii din Spațiul Schengen, în vederea indisponibilizării.


De asemenea, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., 17 persoane, căutate de autoritățile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.

Dintre acestea, 11 persoane erau urmărite de Poliția Română în baza unui mandat european de arestare, iar 2 persoane erau semnalate ca fiind dispărute.
2 autovehicule semnalate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Cristian Cioacă rămâne în arest
Pagina a fost generata in 0.3913 secunde