Americanii se tem că Rusia și China le pot distruge sateliții

114
Americanii se tem că Rusia și China le pot distruge sateliții - satelit-1458630106.jpg

Articole recomandate

Comandamentul forței spațiale a SUA consideră că sateliții americani nu sunt suficient de bine protejați în cazul unui conflict militar, a declarat șeful Comandamentului spațial al SUA (USAF Space Command), John Hyden, informează Agerpres, citând agenția rusă Sputnik News.

John Hyden a făcut această declarație în cursul unei reuniuni a subcomitetului pentru armament strategic al Camerei Reprezentanților, potrivit site-ului de informație american Washington Free Beacon. Pentagonul se teme că Rusia și China ar putea să scoată din funcțiune sateliții americani militari și de recunoaștere în cazul unor eventuale viitoare conflicte spațiale.

'Adversarii noștri dezvoltă arme cinetice, cibernetice și cu energie dirijată capabile să asigure interzicerea accesului, să perturbe și să distrugă capacitățile noastre spațiale', a declarat generalul Hyden.

Potrivit lui, sateliții GPS americani rămân vulnerabili în fața adversarilor ca putere în spațiu: sateliții ar putea fi orbiți, iar programul lor informatic - piratat. În plus, funcționarea sistemului GPS este în legătură directă cu utilizarea armelor americane de înaltă precizie pentru că semnalele sateliților sunt utilizate pentru a le ghida, a subliniat generalul.

John Hyden a evocat, de asemenea, vulnerabilitatea noului centru de comandă al informațiilor militare, care are misiunea să urmărească tirurile cu rachete antisatelit, roboții-ucigași orbitali și laserele capabile să orbească sateliții.

În afară de aceasta, comandamentul spațial al SUA a creat 39 de echipe cu misiunea de a efectua operațiuni cibernetice ofensive și defensive care implică sisteme spațiale.

Potrivit generalului David Buck, care comandă o unitate în cadrul comandamentului strategic al SUA, nu există nici măcar un singur element al arhitecturii spațiale americane, inclusiv al arhitecturii militare de la sol, care să nu fie în pericol.

'Rusia consideră dependența SUA față de mijloace spațiale ca o vulnerabilitate care ar putea fi exploatată. Astfel, ea își ia măsuri în mod deliberat pentru a-și întări capacitățile antispațiale', estimează generalul.

Potrivit lui, China își testează și ea tehnologiile antispațiale și antisatelit.

Adjunctul comandantului șef al Marinei ruse, Viktor Bursukov, a declarat recent postului de radio Eho Moskvî că unele submarine rusești sunt echipate cu rachete capabile să distrugă ținte în spațiul cosmic.

'Noi utilizăm astfel de tehnologii. Ele sunt dezvoltate de cercetători în Rusia, dar și în străinătate. Se înțelege de la sine că în viitor acesta va fi un tip de armament comun al submarinelor', a declarat viceamiralul.

'Comunitatea internațională este preocupată mai ales de lansările de rachete balistice, care constituie în prezent arma cea mai redutabilă a submarinelor', a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0682 secunde