Președintele Obama NU se va întâlni cu Fidel Castro în Cuba

118
Președintele Obama NU se va întâlni cu Fidel Castro în Cuba - fidelcastro-1458629923.jpg

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, care efectuează o vizită de trei zile la Havana, nu se va întâlni și cu fostul lider comunist, Fidel Castro, a anunțat Casa Albă, informează AFP, citată de Agerpres.

Zvonuri despre o posibilă întâlnire cu Lider Maximo, care a renunțat la putere de un deceniu din cauza problemelor de sănătate, au început să circule din nou după difuzarea unui interviu acordat de Obama canalului ABC în care el nu exclude să-l întâlnească într-o zi.

"Dacă starea de sănătate îi permite, l-aș putea întâlni, aș fi fericit să-l întâlnesc, pentru a închide acest capitol al Războiului Rece", a explicat Obama.

Întrebat la scurt timp după această declarație, Ben Rhodes, consilierul președintelui american, a asigurat că Obama a vorbit "la modul general".

"Nu avem prevăzută o întâlnire cu Fidel Castro în această deplasare", a spus Rhodes, precizând că nici Washingtonul și nici Havana nu au evocat o astfel de posibilitate în timpul pregătirii acestei vizite istorice, prima a unui președinte american în exercițiu în insulă după 88 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Actual : Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez
Pagina a fost generata in 0.8838 secunde