Fidel Castro a luat prânzul cu președintele Argentinei

162
Fidel Castro  a luat prânzul  cu președintele Argentinei - fidelcastro-1390830856.jpg

Articole recomandate

Părintele revoluției cubaneze Fidel Castro a luat prânzul duminică împreună cu președinta argentiniană Cristina Kirchner, care efectuează o vizită la Havana pentru a participa la un summit latino-american, potrivit unor surse argentiniene și cubaneze, relatează AFP.
Cu excepția ocaziei inaugurării unei galerii de artă, la 8 ianuarie, liderul cubanez, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras de la putere din motive de sănătate în 2006, nu a mai fost văzut în public de nouă luni.
În cursul acestui prânz, care "a durat aproximativ două ore" potrivit unei surse din cadrul delegației argentiniene, Fidel Castro și Cristina Kirchner au discutat "despre teme regionale și principalele probleme cu care se confruntă umanitatea, în special despre alimentarea diferitelor conflicte armate care amenință pacea în lume", potrivit agenției cubaneze de presă Prensa Latina.
Ei l-au evocat, de asemenea, pe "președintele venezuelean defunct Hugo Chavez și eforturile sale în vederea consolidării unității latino-americane prin crearea CELAC (Cominutatea Statelor din America Latină și Caraibe)", o organizație care reunește țări de pe întregul continent, cu excepția Statelor Unite și Canadei. Al doilea summit CELAC urmează să se desfășoare la Havana.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Actual : Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez
Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Epidemie de holeră în Cuba
Pagina a fost generata in 0.4261 secunde